Bindweefselmassage

Bindweefselmassage


Bindweefselmassage is een vorm van massage, behandelmethode, waarbij een mechanische prikkel aan specifieke zenuwvezels in het onderhuids bindweefsel wordt gegeven. Deze mechanische prikkel beïnvloedt de wisselwerking tussen de inwendige organen, huid, spieren, botten en dergelijke.
Bindweefselmassage is een reflexzonebehandeling.
Dit houdt in dat de uitgevoerde prikkel zijn uitwerking heeft in het gebied dat van oudsher (embryologie) een zogenaamde segmentale relatie heeft met het weefsel dat geprikkeld wordt.
Door deze massagetechniek worden de inwendige organen en/of orgaansystemen (o.a. spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten) beïnvloed.
Er wordt gekeken of de oorzaak van de klacht(en) in verband staat met stoornissen in het functioneren van bepaalde organen. Deze stoornissen uiten zich in verklevingen en spanningen in het onderhuidsbindweefsel, welke zichtbaar (intrekkingen in de huid) en voelbaar (verhoogde spanning verminderde verschuifbaarheid)  zijn.
De locaties van deze verklevingen en spanningen, staan, via het zenuwstelsel, in verbinding met bepaalde organen, spieren en botten (bindweefselzones) Door massage van deze bindweefselzones wordt het hiermee corresponderende segment beïnvloed.
Deze techniek kan toegepast worden bij bijvoorbeeld vegetatieve storingen, posttraumatische toestanden, circulatiestoornissen zowel veneus, arterieel als lymfatisch en functionele stoornissen van het bewegingsapparaat.

Wilu u graag meer informatie, neem dan gerust contact op via info@cocogne.nl of 06-136 47 664