Gezond door de juiste voedingsmiddelen

Invloed van voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen hebben niet alleen een belangrijke invloed op uw gewicht, maar ook op onder meer uw energiepeil, organen, spierconditie, huid en haar. Lang niet alle voedingsmiddelen worden in uw lichaam omgezet in energie. Sommige voedingsmiddelen activeren uw afweersysteem. Dat betekent dat uw lichaam juist energie moet léveren om die voedingsmiddelen te verwerken. De witte bloedlichaampjes moeten in de aanval, ten koste van uw energiepijl. Dit kan leiden tot klachten zoals vermoeidheid, overgewicht, huidproblemen, migraine, maag- en darmklachten en tal van andere fysieke en mentale klachten.

Overgewicht, buikpijn, candida, onrust etc

Voor iedereen gelden andere persoonlijke ‘goede’, ‘neutrale’ en ‘foute’ voedingsstoffen. Goede voedingsstoffen dragen bij aan een goede algehele gezondheid, de neutrale voedingsstoffen hebben geen (grote) invloed op uw welbevinden. Foute voedingsstoffen activeren uw afweersysteem en veroorzaken daardoor klachten, zoals overgewicht, maagpijn, prikkelbare darmen, schimmels (candida albicans), slapeloosheid, onrustige huid, vermoeidheid enz. Zodra u weet welke voedingsstoffen goed zijn voor u en welke u beter kunt vermijden, kunt u uw eetpatroon aanpassen. U zult zien dat uw gezondheid snel verbetert.

Kies uw juiste voedingsmiddelen

Maar hoe weet u welke voedingsmiddelen goed voor u zijn, en welke voedingsmiddelen u beter links kunt laten liggen? Is het voor u verstandig om te ontbijten met een omelet met tomaten, kunt u beter kiezen voor een kom kwark met muesli of is juist een broodmaaltijd het meest heilzame ontbijt voor u?
Het is ondoenlijk om alle voedingsmiddelen en combinaties van voedingsstoffen uit te proberen en te kijken hoe uw lichaam reageert. Om die reden is een bloedproef ontwikkeld, waarbij het bloed wordt getest op maar liefst 115 voedingsmiddelen. In het laboratorium wordt onderzocht welke voedingsmiddelen u energie leveren, welke voedingsmiddelen neutraal door uw lichaam verwerkt worden en welke producten juist een aanslag zijn op uw lichamelijke gesteldheid.

Bloedtest

De consulente (die ook een BIG-registratie heeft, gediplomeerd en ervaren in onder meer bloed prikken) neemt 3 buisjes bloed bij u af. Uw bloed wordt vervolgens in het laboratorium in Utrecht onderzocht. Van 115 voedingsmiddelen wordt getest hoe uw bloed reageert. Draagt het voedingsmiddel bij aan uw gezondheid, heeft het weinig tot geen invloed of vormt het voedingsmiddel juist een aanslag op uw afweersysteem?

Persoonlijke voedingsmiddelenlijst plus handboek

Het bloedonderzoek levert een persoonlijke lijst op, waarin exact aangegeven staat welke voedingsmiddelen positief, neutraal en negatief voor uw lichaam zijn. Behalve deze lijst ontvangt u een uitgebreid handboek met daarin veel aanvullende informatie en tips over het samenstellen van het ideale voedingspatroon voor u.
Als u uw persoonlijke lijst toepast in het dagelijks leven, zult u versteld staan van de positieve gevolgen voor uw gezondheid.